ICT in ons onderwijs

home / ICT in ons onderwijs

ICT IN ONS ONDERWIJS

Onze jeugd groeit op in een digitaal tijdperk. Al op jonge leeftijd maken kinderen gebruik van computers, smartphones, tablets, spelcomputers en allerlei andere elektronica. Internet, educatieve software, social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en dus ook niet uit het onderwijs.

Wij hebben momenteel de beschikking over computers, laptops (Chromebook) en tablets, die verdeeld zijn over de tussenruimtes en de groepslokalen. Het gebruik van deze apparaten maakt de lesstof aantrekkelijker, biedt variatie in het onderwijs en ondersteund het leerstofaanbod met beelden. Bovendien werken we zowel op school als thuis met het platform Miloo. Iedere leerling heeft een eigen inlog zodat ze ook thuis toegang hebben tot alle digitale materialen van school.

leraar
platjes

Snappet

Snappet is een digitale aanvulling op het werkboekje of het schrift. Na de (normale) instructie, kunnen kinderen de verwerking ook met Snappet doen. Dit biedt grote voordelen: kinderen krijgen direct feedback bij fouten en niet pas bij de volgende les. De leerkracht ziet ook meteen welke kinderen, waar nog hulp nodig hebben en kan instructie herhalen of afstemmen op die kinderen die dat nodig hebben. De rest kan lekker doorwerken.

Na de basisstof oefent het kind verder op eigen niveau. Dat zijn altijd opdrachten die het kind aankan, zodat het zelfvertrouwen groeit. Ook sneller ontwikkelende leerlingen worden hierdoor uitgedaagd op niveau.

Wij zorgen er uiteraard voor dat uw kind alleen op een schermpje tikt gedurende de dag. Bij veel lessen blijven we gebruik maken van pen en papier.

Wilt u uw kind bij ons aanmelden?

Ontdek meer over De Wegwijzer

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details